Депутатите обсъждат проект на решение за приемане на правила за дистанционно участие

...
Депутатите обсъждат проект на решение за приемане на правила за дистанционно участие
Коментари Харесай

Чорбанов: Въвеждането на зелен сертификат за работа би било дискриминация

Депутатите обсъждат проект на решение за приемане на правила за отдалечено присъединяване в съвещанията на Народното събрание на народни представители, сложени под наложителна изолираност или карантина поради COVID-19.

„ Заповедта касае съответни визити на обществени здания, като молове, театри, заведения за хранене и така нататък Народното събрание, както и доста други здания и институции, са характерни органи до които достъпът е стеснен. Какво ще стане, в случай че се одобри зелен документ за Народното събрание – това ще даде съображение всеки шеф да вкара същото задължително изискване за работа, което е безусловно дискриминационно “, сподели проф. Андрей Чорбанов , който акцентира, че до момента в който ходенето в мол е персонален избор, то ходенето на работа, с изискване на зелен документ, към този момент би било дискриминация.

" Зеленият сертификат в България към този момент е въведен. Той е въведен за огромна група български жители, в това число и нашите деца, които вървят на учебно заведение. Децата, които нямат подобен документ, не вървят на учебно заведение. Дали една мярка е дискриминационна или не, не може да бъде решено от нас ", това пък съобщи проф. Костадин Ангелов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР